Nyní možnost doručení na výdejní místa Zásilkovny v ČR i na Slovensku.
Novinka

Pálava 2023

375 Kč 310 Kč bez DPH

polosladké

Kategorie: VÍNA

Svěží vůně květů bílé růže, rozmačkaných hroznů s jemným nádechem muškátového oříšku, hrušky máslovky a hroznové marmelády. Jedna z vlajkových lodí vinařství.

Barva vína je sytě zlatá

Intenzivní chuť hroznů a zralého letního ovoce nadchne vaše chuťové pohárky

Pálavu doporučujeme zejména k sýrům

 

Objem: 750 ml
Alkohol: 11,5 %
Zbytkový cukr: 30,8 g/l
Kyseliny: 6,6 g/l
číslo šarže: 9/23

 

Výroba

  

Hrozny a sběr

Výběr a sběr hroznů je alfou a omegou. Proto postupujeme s maximální péčí a důsledností, bez čehož by to nešlo.
Vyrážíme do vinohradů brzy ráno, a co nejrychleji hrozny snášíme do sklepa, aby byla teplota hroznů co nejnižší. 


hroz  

 

Zpracování hroznů

Naše hrozny pomeleme pomocí mlýnkoodstopkovače. Zbavíme je třapin a následný rmut necháme macerovat,což je proces,
při kterém se uvolňují látky ve slupkách bobulí do moštu. Poté rmut vylisujeme a získáme mošt, který necháme odkalit.

kvas

 

Kvašení moštu

Odkalený mošt stočíme a přidáme kvasinky. Při výrobě regulujeme teplotu, aby kvašení probíhalo při teplotách 12 - 18 stupňů.
Poté víno školíme, což je hlavní gró každého vinaře, které si pečlivě střeží. Teprve potom necháváme víno zrát několik měsíců.

sud

 

 

 Lahvování vína

V březnu víno přefiltrujeme a plníme do lahví. Používáme šroubové uzávěry, které jsou pro naše vína ideální
a čím dál více oblíbené. Díky nim můžete víno i po otevření pohodlně zavřít.


on 

  

 

 Skladování vín

Lahve máme uskladněné v klimatizovaném skladu při konstantní teplotě. Pak zbývají jen nalepit etikety a dát víno do krabic.
Naše víno potom jen čeká, až se dostane k vám domů.

 

archiv