Chardonnay 2021

345 Kč 285 Kč bez DPH

polosladké

 

Kategorie: VÍNA

Světlá barva se zlatými odlesky patří našemu Chardonnay, které se řadí mezi nejkvalitnější vína. Svou vůní s nádechem pomerančové kůry a osvěžující chutí s tóny citrusů si získalo příznivce po celém světě.

Barva vína je světle žlutá se zlatými odlesky.

Výraznou vůni podtrhují tóny citrusů a pomerančové kůry 

Chuť vína je svěží, ovocná, středně plná a s patrným zbytkovým cukrem který je vyvážený elegantní kyselinou

Chardonnay doporučujeme k tvrdým sýrům, pečivu, klobáskám či prosciuttu.

 

Objem: 750 ml
Moravské zemské víno
Alkohol: 12,0 %
Zbytkový cukr: 37,0 g/l
Kyseliny: 7,9 g/l

 

Výroba

  

Hrozny a sběr

Výběr a sběr hroznů je alfou a omegou. Proto postupujeme s maximální péčí a důsledností, bez čehož by to nešlo.
Vyrážíme do vinohradů brzy ráno, a co nejrychleji hrozny snášíme do sklepa, aby byla teplota hroznů co nejnižší. 


hroz  

 

Zpracování hroznů

Naše hrozny pomeleme pomocí mlýnkoodstopkovače. Zbavíme je třapin a následný rmut necháme macerovat,což je proces,
při kterém se uvolňují látky ve slupkách bobulí do moštu. Poté rmut vylisujeme a získáme mošt, který necháme odkalit.

kvas

 

Kvašení moštu

Odkalený mošt stočíme a přidáme kvasinky. Při výrobě regulujeme teplotu, aby kvašení probíhalo při teplotách 12 - 18 stupňů.
Poté víno školíme, což je hlavní gró každého vinaře, které si pečlivě střeží. Teprve potom necháváme víno zrát několik měsíců.

sud

 

 

 Lahvování vína

V březnu víno přefiltrujeme a plníme do lahví. Používáme šroubové uzávěry, které jsou pro naše vína ideální
a čím dál více oblíbené. Díky nim můžete víno i po otevření pohodlně zavřít.


on 

  

 

 Skladování vín

Lahve máme uskladněné v klimatizovaném skladu při konstantní teplotě. Pak zbývají jen nalepit etikety a dát víno do krabic.
Naše víno potom jen čeká, až se dostane k vám domů.

 

archiv

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení