Kód: 9/18

Frankovka rosé 2018

245 Kč

Polosuché

Naše Frankovka si vás získá svou plnou chutí malin a lesních jahod, kterou postupně překrývají tóny černého rybízu. Příjemná vůně zralého ovoce tak dokonale ladí s nasládlou chutí.

Kategorie: VÍNA

Barva vína je sytě růžová s fialovými odlesky.

Voní po zralém lesním ovoci.

Chuť je šťavnatá po malinách a lesních jahodách. Závěr pak ovládnou tóny černého rybízu.

Frankovku doporučujeme k večerní pohodě. Výborně ladí zejména k sýrům.

 

Objem: 750 ml
Moravské zemské víno, cukernatost hroznů při sběru 21,5°NM
Alkohol: 11,5 %
Zbytkový cukr: 13,1 g/l
Kyseliny: 6,5 g/l

Výroba

  

Hrozny a sběr

Výběr a sběr hroznů je alfou a omegou. Proto postupujeme s maximální péčí a důsledností, bez čehož by to nešlo.
Vyrážíme do vinohradů brzy ráno, a co nejrychleji hrozny snášíme do sklepa, aby byla teplota hroznů co nejnižší. 


hroz  

 

Zpracování hroznů

Naše hrozny pomeleme pomocí mlýnkoodstopkovače. Zbavíme je třapin a následný rmut necháme macerovat,což je proces,
při kterém se uvolňují látky ve slupkách bobulí do moštu. Poté rmut vylisujeme a získáme mošt, který necháme odkalit.

kvas

 

Kvašení moštu

Odkalený mošt stočíme a přidáme kvasinky. Při výrobě regulujeme teplotu, aby kvašení probíhalo při teplotách 12 - 18 stupňů.
Poté víno školíme, což je hlavní gró každého vinaře, které si pečlivě střeží. Teprve potom necháváme víno zrát několik měsíců.

sud

 

 

 Lahvování vína

V březnu víno přefiltrujeme a plníme do lahví. Používáme šroubové uzávěry, které jsou pro naše vína ideální
a čím dál více oblíbené. Díky nim můžete víno i po otevření pohodlně zavřít.


on
 

  

 

 Skladování vín

Lahve máme uskladněné v klimatizovaném skladu při konstantní teplotě. Pak zbývají jen nalepit etikety a dát víno do krabic.
Naše víno potom jen čeká, až se dostane k vám domů.

 

archiv