Nyní možnost doručení na výdejní místa Zásilkovny v ČR i na Slovensku.

Muškát moravský 2023

295 Kč 244 Kč bez DPH

polosuché

Kategorie: VÍNA

Objem: 750 ml
Moravské zemské víno
Alkohol: 11,0 %
Zbytkový cukr: 7,4 g/l
Kyseliny: 5,9 g/l
číslo šarže: 2/23

 

Muškátová chuť doplněna zralými hrozny s intenzivní vůní je příjemným společníkem pro dlouhé večery. Rozhodně byste při vychutnávání neměli opomenout sýry a další drobné pochutiny.

Barva vína je zlatavá s odlesky.

Svěží vůně rozmačkaných hroznů s jemným nádechem muškátového oříšku a hroznové marmelády nadchne vaše chuťové pohárky.

Intenzivní chuť hroznů a muškátů dokresluje zážitek z vína.   

Muškát doporučujeme zejména k sýrům a salátům

 

 

Výroba

  

Hrozny a sběr

Výběr a sběr hroznů je alfou a omegou. Proto postupujeme s maximální péčí a důsledností, bez čehož by to nešlo.
Vyrážíme do vinohradů brzy ráno, a co nejrychleji hrozny snášíme do sklepa, aby byla teplota hroznů co nejnižší. 


hroz  

 

Zpracování hroznů

Naše hrozny pomeleme pomocí mlýnkoodstopkovače. Zbavíme je třapin a následný rmut necháme macerovat,což je proces,
při kterém se uvolňují látky ve slupkách bobulí do moštu. Poté rmut vylisujeme a získáme mošt, který necháme odkalit.


kvas

 

Kvašení moštu

Odkalený mošt stočíme a přidáme kvasinky. Při výrobě regulujeme teplotu, aby kvašení probíhalo při teplotách 12 - 18 stupňů.
Poté víno školíme, což je hlavní gró každého vinaře, které si pečlivě střeží. Teprve potom necháváme víno zrát několik měsíců.


sud

 

 

 Lahvování vína

V březnu víno přefiltrujeme a plníme do lahví. Používáme šroubové uzávěry, které jsou pro naše vína ideální
a čím dál více oblíbené. Díky nim můžete víno i po otevření pohodlně zavřít.


on 

  

 

 Skladování vín

Lahve máme uskladněné v klimatizovaném skladu při konstantní teplotě. Pak zbývají jen nalepit etikety a dát víno do krabic.
Naše víno potom jen čeká, až se dostane k vám domů.

 

archiv