Všechny produkty objednané do 16.12.2019 budou doručeny do Vánoc.
Kód: 212

Na ty naše společné chvilky-Müller Thurgau 2018

245 Kč 202 Kč bez DPH

Suché

Vůně rozkvetlého jabloňového sadu a sušených meruněk. Chuť jablek s lehkým nádechem muškátu. To vám nabízí náš Müller Thurgau. Doporučujeme podávat k lehkým salátům a sýrům.

Kategorie: VÍNA

Barva vína je decentně  žlutá s jiskrnými odlesky.

Voní po rozkvetlých jabloňových sadech a meruňkách.

Chuť je plná tónů zelených a červených jablíček. 

Müller doporučujeme z důvodu raného dozrávání k lehkým salátům a sýrům.

 

Objem: 750 ml
Moravské zemské víno, cukernatost hroznů při sběru 20°NM
Alkohol: 11,0 %
Zbytkový cukr: 4,1 g/l
Kyseliny: 6,1 g/l

 

Výroba

  

Hrozny a sběr

Výběr a sběr hroznů je alfou a omegou. Proto postupujeme s maximální péčí a důsledností, bez čehož by to nešlo.
Vyrážíme do vinohradů brzy ráno, a co nejrychleji hrozny snášíme do sklepa, aby byla teplota hroznů co nejnižší. 


hroz  

 

Zpracování hroznů

Naše hrozny pomeleme pomocí mlýnkoodstopkovače. Zbavíme je třapin a následný rmut necháme macerovat,což je proces,
při kterém se uvolňují látky ve slupkách bobulí do moštu. Poté rmut vylisujeme a získáme mošt, který necháme odkalit.

kvas

 

Kvašení moštu

Odkalený mošt stočíme a přidáme kvasinky. Při výrobě regulujeme teplotu, aby kvašení probíhalo při teplotách 12 - 18 stupňů.
Poté víno školíme, což je hlavní gró každého vinaře, které si pečlivě střeží. Teprve potom necháváme víno zrát několik měsíců.

sud

 

 

 Lahvování vína

V březnu víno přefiltrujeme a plníme do lahví. Používáme šroubové uzávěry, které jsou pro naše vína ideální
a čím dál více oblíbené. Díky nim můžete víno i po otevření pohodlně zavřít.


on
 

  

 

 Skladování vín

Lahve máme uskladněné v klimatizovaném skladu při konstantní teplotě. Pak zbývají jen nalepit etikety a dát víno do krabic.
Naše víno potom jen čeká, až se dostane k vám domů.

 

archiv