Rulandské modré rosé
Nechte se hýčkat jemnou chutí Rulandského modrého rosé. Získá si vás osvěžující, ovocitá, ale nepříliš sladká chuť?
Barva je jemně lososovitá se starorůžovými odlesky.
Vůni propůjčily broskve či cukrový meloun.
V chuti najdete panenská jablíčka, jahody a maliny. To vše vyvažuje jemná kyselinka.
Rulandské modré rosé je vhodné k lehkým jídlům a letnímu osvěžení.
Objem: 750 ml
Alkohol: 12 %
Zbytkový cukr: 5,8 g/l
Kyseliny: 6,3 g/l
Výroba
Hrozny a sběr
Výběr a sběr hroznů je alfou a omegou. Proto postupujeme s maximální péčí a důsledností, bez čehož by to nešlo.
Vyrážíme do vinohradů brzy ráno, a co nejrychleji hrozny snášíme do sklepa, aby byla teplota hroznů co nejnižší.
Zpracování hroznů
Naše hrozny pomeleme pomocí mlýnkoodstopkovače. Zbavíme je třapin a následný rmut necháme macerovat,což je proces,
při kterém se uvolňují látky ve slupkách bobulí do moštu. Poté rmut vylisujeme a získáme mošt, který necháme odkalit.
Kvašení moštu
Odkalený mošt stočíme a přidáme kvasinky. Při výrobě regulujeme teplotu, aby kvašení probíhalo při teplotách 12 - 18 stupňů.
Poté víno školíme, což je hlavní gró každého vinaře, které si pečlivě střeží. Teprve potom necháváme víno zrát několik měsíců.
Lahvování vína
V březnu víno přefiltrujeme a plníme do lahví. Používáme šroubové uzávěry, které jsou pro naše vína ideální
a čím dál více oblíbené. Díky nim můžete víno i po otevření pohodlně zavřít.
Skladování vín
Lahve máme uskladněné v klimatizovaném skladu při konstantní teplotě. Pak zbývají jen nalepit etikety a dát víno do krabic.
Naše víno potom jen čeká, až se dostane k vám domů.