Tramín červený 2021

295 Kč 244 Kč bez DPH

polosladké

Kategorie: VÍNA

Tramín červený - jeho bohatá květnatá vůně s tóny muškátů a sušší kořenitá chuť si bude hýčkat vaše chuťové pohárky. Ovčí i kozí sýry nebo paštiky můžeme k Tramínu jen doporučit.

Barva vína je zelenožlutá 

Vůně je květnatá s tóny muškátů a citrusů

Chuť je svěží, kořenitá s příjemnou kyselinkou na závěr

Tramín doporučujeme k sýrům a paštikám. Příjemně však ladí také k dezertům a ovocným salátům.

 

Objem: 750 ml
Moravské zemské víno
Alkohol: 12,5 %
Zbytkový cukr: 18,5 g/l
Kyseliny: 7,0 g/l

 

Výroba

  

Hrozny a sběr

Výběr a sběr hroznů je alfou a omegou. Proto postupujeme s maximální péčí a důsledností, bez čehož by to nešlo.
Vyrážíme do vinohradů brzy ráno, a co nejrychleji hrozny snášíme do sklepa, aby byla teplota hroznů co nejnižší. 


hroz  

 

Zpracování hroznů

Naše hrozny pomeleme pomocí mlýnkoodstopkovače. Zbavíme je třapin a následný rmut necháme macerovat,což je proces,
při kterém se uvolňují látky ve slupkách bobulí do moštu. Poté rmut vylisujeme a získáme mošt, který necháme odkalit.

kvas

 

Kvašení moštu

Odkalený mošt stočíme a přidáme kvasinky. Při výrobě regulujeme teplotu, aby kvašení probíhalo při teplotách 12 - 18 stupňů.
Poté víno školíme, což je hlavní gró každého vinaře, které si pečlivě střeží. Teprve potom necháváme víno zrát několik měsíců.

sud

 

 

 Lahvování vína

V březnu víno přefiltrujeme a plníme do lahví. Používáme šroubové uzávěry, které jsou pro naše vína ideální
a čím dál více oblíbené. Díky nim můžete víno i po otevření pohodlně zavřít.


on 

  

 

 Skladování vín

Lahve máme uskladněné v klimatizovaném skladu při konstantní teplotě. Pak zbývají jen nalepit etikety a dát víno do krabic.
Naše víno potom jen čeká, až se dostane k vám domů.

 

archiv

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení